maandag 1 januari 2007

Oudejaars-BAL

Aargh, alweer een stel van die vervelende plastic balletjes! In een boze bui had Niels gisteren ons hele huis vol gestrooid met piepkleine ronde bolletjes, afkomstig uit een kapotte vulling van een speeltje. Als een ware Klein Duimpje had hij in alle vertrekken zijn sporen achtergelaten. En wij konden er met de stofzuiger achteraan.

Het moet gezegd: voor een kind met een boze bui had hij wel een goed passende actie gekozen. De afgelopen dagen waren we als gezin namelijk geheel ‘in de ban van de bal’ om ons oudejaarsfeestje op te luisteren. Dat wil zeggen: we hadden onze gasten gevraagd in een ballerige outfit dan wel een outfit met balletjes te komen en om hapjes in balvorm mee te nemen.

Daar hadden zij trouwens vol enthousiasme gehoor aan gegeven. Gehaktballetjes, kaassoesjes, doperwtjes in sinaasappelmosterdsaus, fruitbolletjes, ronde olijfjes: aan ronde ideeën geen gebrek. En uiteraard ontbraken de olieballen niet. We kunnen gerust zeggen dat we zelden zoveel balletjes bij elkaar gezien hebben (met uitzondering van de ballenbak dan). En dan hebben we de bubbeltjesballetjes in de champagne nog niet eens meegeteld.

Afgezien van zijn bozige strooiactie leverde Niels van alle feestgangers de grootste bijdrage. Hij had een groot deel van de decoratie van de huiskamer
voor zijn rekening genomen, inclusief prachtig gekrijte ballen op het schoolbord. Zijn topstuk was culinair: de Soezerberg, een bouwwerk van soesjes, kersen, chocoladesaus en zilveren garneringsballetjes. Nog een geluk dat hij die soesjes niet als strooigoed gebruikt heeft.

's Nachts na twaalven hebben we als stuiterballen op en neer gedanst. Een uitstekend begin van het nieuwe jaar. Heerlijk!

Geen opmerkingen: