zondag 21 januari 2007

Life & Eating


Jaspers verjaardagsfeestje = chocoladesoesjes, worstenbroodjes en pizza.

Als er ergens een feestje georganiseerd kan worden, denk ik meteen aan de gerechten die bij die gelegenheid gebakken of gebraden worden. En soep natuurlijk. Wat is het leven zonder soep!

Willem en de kinderen doen al even gretig mee. Zodra de kinderen aan het einde van de middag het huis binnenvallen, vragen de kinderen meteen wat er 's avonds op tafel staat. Niels bedenkt er ter plekke een salade bij. En Italië is voor ons zo'n leuk land omdat dit het land is van de pizza's en de spaghetti bolognese (en de heerlijke wijn). Kortom, lekker eten staat behoorlijk centraal in ons leven. (Ik hoorde laatst een wetenschapper op de radio vertellen dat het afkicken van eten (afslanken dus) vele malen moeilijker is dan van een rook- of alcoholverslaving af te komen, aangezien eten een oerdrift is. Maar dit terzijde.)

Vandaar dus dat het niet moeilijk was om een eigen familiekookboek te schrijven met onze favoriete recepten van groentensoep, spinazietaart en natuurlijk de Salade Nielsoise. Life & Eating zou een mooi motto zijn voor ons boek!

Geen opmerkingen: