zondag 10 juni 2007

Nieuwe verbindingen (2)

Het leggen van onverwachte verbanden begint met het waarnemen van zaken die niemand anders ziet. Enkele voorbeelden van nieuwe verbindingen:
  • Sommige kunstenaars zijn daar goed in. Die waarnemingen, genoteerd of gefotografeerd, groeien uit tot excentrieke verzamelingen. Jan-Willem Doornenbal heeft een verzameling briefjes voor kwijtgeraakte poezen aangelegd. Iets soortgelijks deed Bill Keaggy. Hij verzamelde meer dan 1600 gevonden boodschappenlijstjes en zette ze online;
  • Diverse fotografen zijn gebiologeerd door zwerfhandschoenen of zetten de verloren handschoenen op een 'vindhek' ;
  • Koken op kleur, een website met suggesties om een volledig rood, groen of geel buffet te maken. Kleurenverbindingen leggen dus;
  • Sommige mensen maken hun eigen 'project', waarbij ze verbindingen leggen die er nog niet zijn. Met als enig nut dat het lol oplevert. Michel, Dennis en Michiel voelen zich bijvoorbeeld uitgedaagd om op de gekste plaatsen een handstand te maken. De filmpjes staan op hun website. Mieke Driessen maakte foomps: knuffels met twee ogen. Deze foomps duiken overal ter wereld op en laten zich graag fotograferen.
  • Vanuit de lucht gezien hebben sommige gebouwen de vorm van een letter. Op de site Geogreetings kun je 'schrijven' met de luchtfoto's van deze gebouwen en zo nieuwe verbindingen leggen tussen deze bouwwerken.

Geen opmerkingen: