woensdag 13 juni 2007

Straatspeeldag
Wat maakt de Straatspeeldag nou altijd tot zo'n succes? Allereerst de ongedwongen sfeer, waarin buren elkaar treffen en bijpraten. Maar zeker ook de manier waarop de kinderen met elkaar omgaan: groot en klein speelt met elkaar, want zonder auto's is er ineens een zee van ruimte.

En ruimte voor ideeën. Want het leukste is nog wel dat de kinderen zelf hun eigen spellen maken. Dit jaar troffen ze wat latjes aan. Al snel ontstond het plan om daarmee een glijbaantje te fabriceren op de verkeersdrempel. Toen dit niet echt werkte, kwamen ze op het idee om vuilniszakken tussen de latjes te leggen. Deze vuilniszakken bewerkten ze met een laag afwasmiddel. En glijden maar! Een groot succesnummer. Later sloegen de kinderen aan het volleyen. Zonder volleynet, maar met behulp van de vlaggetjeslijn, die dwars over de straat gespannen was.

Geef kinderen een springkussen en ze staan de hele middag op het kussen te stuiteren. Geef de kinderen gewoon een lege straat met wat slingers, fietsjes en latjes en ze bedenken hun eigen spellen.

Geen opmerkingen: