vrijdag 29 juni 2007

Management-plakboeken

Een bezoekje aan de leukste boekhandel van Den Haag vind ik altijd erg inspirerend. Dit keer niet om de inhoud van de boeken, maar om de vormgeving. Wie dacht dat managementboeken saai en taai zijn, moet er toch ook eens gaan kijken.

Zoals het boek Eckart's Notes van Eckart Wintzen, dat oogt als een zwart Moleskine schets- en notitieboekje, die populair schijnen te zijn bij ontwerpers en architecten. Omdat ook Eckart Wintzen zijn aantekeningen in zijn boekje maakt, is zijn boek ook op die manier uitgegeven. Inclusief doorhalingen, gele markeringen, krabbels in de kantlijn, vlekken en de afdruk van nietjes. Bijgaande voorpublicatie geeft een idee hoe dit eruit ziet. Alleen al om de leuke vormgeving zou je het aanschaffen.

Of anders het boek Zin! van André Meiresonne, meer een kijk- en inspiratieboek dan een managementboek. Grappig, die plakboek-achtige vormgeving met impressies, knipsels, puzzeltjes, mooie foto's en opdrachten. Net als de uitgave zelf: meer een ouderwets cahier uit de jaren zestig dan een boek. Alsof we mogen meespieken in een persoonlijk schriftje.

Geen opmerkingen: