maandag 11 juni 2007

Onzichtbare onderdelen

Processorbouwer Intel voerde jarenlang het beschermde vignet Intel inside. Dankzij deze campagne waren consumenten zich bewust van een processor in hun computer, die zij helemaal niet konden zien. Intel werd bovendien een van de waardevolste merknamen ter wereld.

Iets soortgelijks gebeurt er nu met een groep meervoudig onverzadigde vetzuren in ons voedsel. Het is niet de bedoeling dat we die gedachteloos in onze slokdarm laten verdwijnen, want ze voorkomen hart- en vaatziekten, artritis en depressies. We kunnen ze natuurlijk gewoon eten via het consumeren van makreel en haring, maar aan verrijkte voedingsmiddelen als eieren en zuivelproducten valt extra geld te verdienen. Maar dan moet de consument wel op de hoogte zijn van de magische werking van deze verborgen stofjes. Vandaar dat we op de verpakking steeds vaker de aanduiding ‘Bevat Omega-3-vetzuren’ aantreffen.

Bekendheid geven aan een onzichtbaar stofje of onderdeeltje met een (geclaimde) bijzondere werking: het is een gouden greep, die vast voor meer producten of diensten toepasbaar is. En als zoiets nog niet in het product zit, dan stop je het er dus in.

Koffie met troost-stofjes? Bloemen met ingebouwde blijmakers?

Geen opmerkingen: