donderdag 11 februari 2010

Hoe blijf je enthousiast voor het bloggen?

Geen commerciële doelstellingen, relatief weinig reacties van bloglezers en veel andere werkzaamheden. Daarom wilde één van mijn bloglezers wel eens weten hoe ik toch gemotiveerd blijf als blogger van Ideeënmaker.

Vragen als deze vind ik interessant, want ze dwingen je even in de huid van de vragensteller te kruipen en op die manier naar je eigen activiteiten te kijken. Deze lezer had dus opgemerkt dat er tamelijk weinig reacties geschreven worden op mijn posts (waarin de laatste weken trouwens rap verandering komt). En hij zag dat ik almaar nieuwe stukken blijf schrijven, terwijl mijn ondernemersactiviteiten bij Verhaallijnen ondergebracht zijn. Hoe zat dat?

Voor mijzelf is genoeg enthousiasme geen enkel punt. Ik kan namelijk wel elf redenen bedenken om te bloggen en het met veel plezier te blijven doen:
 1. Schrijven is leuk. Het dwingt je om na te denken, tot het kernpunt te komen en je eigen gedachten over een onderwerp te verwoorden.
 2. Je wordt er een betere schrijver door. Dat is ook leuk.
 3. Al schrijvend kom je op nog meer ideeën.
 4. Een weblog is een prachtige plek om allerlei artikelen op één plaats te verzamelen en te rubriceren en dus ook gemakkelijker terug te vinden.
 5. Een blog doet dienst als een publiek toegankelijk notitieboekje over creativiteit en inspiratie, waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Op allerlei manieren zie ik dat lezers zich geïnspireerd voelen door deze blogs.
 6. Voor de artikelen doe je onderzoek in allerlei vormen. Daarmee geeft een weblog een grote impuls aan je hoeveelheid kennis en persoonlijke ontwikkeling.
 7. Door een artikel over een interessant onderwerp te schrijven, onthoud je het beter.
 8. Door een blog kom je gemakkelijk in contact met mensen met dezelfde interesses. Het is heerlijk om ervaringen te delen. En het levert weer nieuwe ideeën en inspiratie op.
 9. Een blog geeft je alle vrijheid om dingen uit te proberen.
 10. Een blog laat je met andere ogen naar de wereld kijken. Allerlei dingen die je meemaakt kunnen aanleidingen zijn voor een nieuw stuk. Lees daarvoor mijn ABC van Inspiratiebronnen.
 11. Bloggen is verslavend.
Natuurlijk zijn méér reacties op dit weblog wel heel welkom. Net zoals de vraag van vandaag bieden nieuwe reacties namelijk nieuwe food voor thought. En daar is het allemaal om begonnen.
Alles wat je altijd al wilde weten over Ideeënmaker
Morgen het laatste antwoord in deze serie blogvragen:
5. Wat doe je met ideeën waar je niets mee kunt?

Verder lezen:

Share/Save/Bookmark

3 opmerkingen:

Emilie Kassenaar zei

Nou, vooruit! Een reactie omdat ik maar al te goed weet hoe leuk dat is. Ik volg jouw weblog al een tijdje (via het weblog van Janny) en vind het leuk hoe je tracht ook mensen die het schrijven niet echt in het bloed hebben, te inspireren!

Kleurrijk zei

Ik denk dat bij dit weblog het aantal bezoekers een betere graadmeter is, dan het aantal volgers en het aantal reacties.
Ik vind het overigens ook wel vreemd dat je veel bezoekers hebt, maar dat niet veel mensen reageren.

Ik vind dit het leukste blog wat ik ken mbt het creatieve proces.

Je schreef eerder dat je ideeen aan het ontwikkelen bent mbt de toekomst van dit blog. Ik ben benieuwd wat eruit gaat komen.

Anoniem zei

Hey bedankt. Ik begin net met bloggen, dus hier dus dit zijn waardevolle tips. Ik denk dat mensen niet reageren omdat je gebruik maakt van Blogger, dit kan een struikelblok zijn voor potentiele reageerders vanwege het niet drempelvrije reageersysteem.