maandag 9 april 2007

Huismoeheid

De wc-bril breekt plotseling af, de afwasmachine dreigt het bijna te begeven, het wasrek mist sinds kort een poot en het lichtknopje op het toilet hangt er treurig bij. Allerlei andere huisraad en apparatuur worden al wat langer met plakband, ijzerdraad en andere hulpmiddelen bij elkaar gehouden in afwachting van hun vervanging. Maar nu lijkt het hele boeltje echt aan het einde van zijn Latijn te zijn. Naar mate de start van onze verbouwing meer naderbij komt, lijkt het alsof de badmat, de prullenbak en al die andere dingen ons steeds harder toeschreeuwen: We houden het niet langer!
Binnenkort zullen we ze inderdaad uit hun lijden verlossen. Veel versleten spullen mogen de container in, andere overbodige dingen krijgen hopelijk een tweede leven bij iemand anders. Jasper en Niels zijn vast van plan op de Koninginnedag een voorspoedige carrière in de verkoop van tweedehands spullen te starten.
Maar zou het servies ons ook beu zijn? De laatste dagen breekt er bijna elke dag wel een stuk glaswerk. De fles wijnazijn en schenkstroop volgen hun voorbeeld. Het huis is blijkbaar moe, inclusief de inventaris. Hoogste tijd voor een totale make-over.