vrijdag 25 november 2005

Spaanse pepernotensoep

Soep is troostrijk, eten dat uitgevonden is om samen te delen. In de geest van Sinterklaas hierbij mijn recept van Spaanse pepernotensoep. Rood natuurlijk, net als Sints mijter.

Spaanse pepernotensoep

Ingrediënten voor een soep voor 8 pers:

250 g rundergehakt
1 ei
3 el paneermeel
zout
1 el koek- en speculaaskruiden
3 blokjes runderbouillon
2 pakjes tomatenpomodori
1 blik gepelde tomaten
4 rode uien, gesneden
4 el kleine pastavormpjes
olijfolie
2 teentjes knoflook

Maak van het gehakt, ei, zout, paneermeel en de koekkruiden kleine gehaktballetjes. Maak ze een beetje plat, net als pepernoten. Bak ze in olie bruin. Dit gaat heerlijk ruiken!
Bak in de soeppan de kleingesneden uien. Voeg pakjes tomatensaus, tomaten, bouillonpoeder en knoflook toe. Schenk er water bij totdat de soep de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg de pastavormpjes toe en laat de soep nog 10 minuten doorkoken. Daarna de gare gehaktballetjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper, uiteraard.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dank, dit recept komt precies op tijd... En volgende week gaan we: juis": pepernotensoep eten..

Maaike