zondag 3 december 2006

Lang leve Sinterklaas!

Ongerijmdheid 1
Zwarte Piet heeft een zwart gezicht, maar witte billen. Dat ontdekte Niels bij een Piet die zich iets te ver voorover boog, zodat zijn bilnaad vrijkwam. Het maakt niet uit voor Niels. Alle Pieten waren namelijk oorspronkelijk wit, maar later zijn ze via operatieve weg zwart gemaakt. Alleen heeft de dokter kennelijk de billen vergeten.

Ongerijmdheid 2
Met Sinterklaas is ook iets geks aan de hand. Nu de kindervriend iedere dag in het Sinterklaasjournaal in close-ups in beeld komt, vallen details extra goed op. Niels: "Sinterklaas gaat ook wel eens dood." Eh, hoezo? "Nou hij ziet er ieder jaar anders uit. Dus wordt hij ook ieder jaar opnieuw geboren."

Ongerijmdheid 3
Op zondag zijn ineens alle winkels open in onze wijk. De straat is vol met mensen met pakjes sjouwen, gehuld in kleurrijk sinterklaaspapier.

Ongerijmdheid 4
Met een luide bons kondigt Zwarte Piet de zak kadootjes aan, die hij bij Omi voor de deur heeft gezet. Jasper en Niels snellen ogenblikkelijk naar de deur... en treffen behalve de bekende zak ook twee andere kinderen aan, die bij de tegenover liggende deur nieuwsgierig komen kijken wat er gaande is. Ook opgeschrikt door het gebons, maar bij hen heeft Zwarte Piet geen zak neergezet....

Ongerijmdheid 5
Op het Sinterklaasjournaal heeft ieder kind nauwlettend kunnen volgen dat de bladzijden in het Grote Boek van Sinterklaas veranderd zijn in onbeschreven gekleurde velletjes. Gek toch dat Sinterklaas bij zijn bezoek aan onze straat toch weer het vertrouwde oude boek meeneemt, waarin precies vermeld staat welke kinderen er gruwelen van spruitjes en zuurkool.

Het is echt heel knap als je ondanks dit alles toch in Sinterklaas blijft geloven!

Hulppiet Niels

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook hier een mega-groot vertrouwen in sinterklaas. En een klein meisje dat lag te huilen in bed omdat ze zich zo'n zorgen maakte over de testpiet die weg was, volgens de Sinterklaasclub van Jetix. Ik pleit voor volgend jaar voor een minder grote dosis sinterklaas op tv (of voor een slot op de tv)

Anoniem zei

Ik ben alweer niet anoniem maar gewoon Maaike