zondag 10 december 2006

Cadeaubon

Als geschenk voor iemand die alles echt al heeft, kun je altijd nog uitwijken naar een cadeaubon.

Toch is de aloude platen/CD/DVD-bon of een VVV-geschenkenbon niet meer bruikbaar voor dit doel, want de gever getuigt hiermee niet bepaald van een bijzondere smaak. Er zijn immers overweldigend veel nieuwe bonnen, die zoveel origineler zijn. Je dient dus minstens aan te komen zetten met een Lingerie Waardecheque, een ontbijt-cadeaubon of een champagnecheque. Of nog mooier: een bon om te gaan koe-knuffelen of te gaan slapen in een wijnvat.

Voor de blasé geraakte medemens die deze 'belevenissen' niet meer spannend vindt, zijn ernog de goededoelen-bonnen: een gift, die regelrecht overgemaakt wordt naar een goed doel. Maar je kunt het natuurlijk ook heel praktisch houden. Je weet bijvoorbeeld dat de inkt van de printercartridge een keer leegraakt, dus met een cadeaubon van Ink Station voor het navullen van patronen zit je zeker goed.

Het kan trouwens nóg origineler. Met de net gelanceerde KLM Gift Card - die je zelf kunt pimpen met een eigen foto - schenk je iemand een stukje vakantie. Of je geeft kinderen-die-alles-al-hebben een stel Kadolifantjes: alternatieve cadeaubonnen van de speelgoedwinkel in de vorm van houten olifantjes.

Ooit moesten cadeaubonnen het leven van de schenker wat makkelijker maken, maar het tegendeel is inmiddels het geval. Gelukkig kun je nog altijd naar de Bonnerie surfen voor een optimale keus: een hele webwinkel vol cadeaubonnen.

Geen opmerkingen: