zaterdag 12 juli 2008

Testsoep

Toversoep - door Niels (7)


Als je net denkt dat je de voorkeuren van je kinderen kent, zorgen ze voor een radicale ommezwaai. Met kaasfondue kon ik bijvoorbeeld tot voor kort hen totaal niet bekoren. Deze week deed Niels echter plotsklaps het verzoek om dit binnenkort op tafel te zetten.

En ze gaan nog diverse stappen verder. Vers gemalen peper zorgt bij ons wel eens voor betraande ogen, omdat onze pepermolen niet erg fijn maalt. De jongens vinden dat geen probleem. Bij het Indonesische eten willen ze ook sambal eten We raden Niels aan het voorzichtig te proberen. Hij is na een klein hapje zo enthousiast dat hij een hele klodder door zijn eten roert. Hij vertrekt geen spier en beweert vol overtuiging dat het heerlijk is.

Okay, dan zijn ze nu klaar voor de volgende test. Indische Kip Tikka soep. Kinderen moet je gewoon het vertrouwen geven dat ze het lusten, zonder te denken dat ze afhaken, las ik laatst. Jongens, verbaas ons.

Indiase Kip Tikka Soep

400 gram kipfilet
3 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje Hollandse roerbakmix (400 g)
1 pakje Pataks Tikka Masala Currypasta Koriander en Citroen
1 pak Naanbrood naturel (Pataks, 280 g)
1 blik tomaatblokjes
2 kippenbouillontabletten
1 blik linzen (400 g, Bonduelle)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes. In soeppan olie verhitten. Kipfilet in circa 5 minuten rondom bruinbakken. Roerbakgroente toevoegen en nog 2 minuten al omscheppend meebakken. Currypasta erdoor mengen en circa 1 minuut zachtjes bakken. Naanbrood in oven bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Tomaatblokjes, een halve liter water en verkruimelde bouillontabletten toevoegen. Aan de kook brengen en circa 5 minuten laten sudderen. Linzen afgieten, door de soep roeren en circa 2 minuten verwarmen.
Serveer de soep met naanbrood.

Geen opmerkingen: