woensdag 25 juni 2008

Nieuwe caféluchtjes en relaxlollies

Het rookverbod in de horeca geeft een enorme impuls aan de industrie voor afzuiginstallaties, glazen wanden, afdakjes en terrasverwarmers. Maar ook ondernemers uit heel andere hoeken zien mogelijkheden voor innovatie.

Zo heeft de geurindustrie een nieuw gat in de markt ontdekt. Als café's en bars niet meer dampen van de nicotinelucht, komt er namelijk een nog veel penetrantere stank bovendrijven. In het Franse Alpengebied hebben ze daar al wat ervaring mee, omdat de Franse horeca al sinds begin dit jaar een rookverbod kent. Zonder rooklucht blijken sneeuw, vocht, skizweet en een drukke dansvloer samen een onverkwikkelijk mengsel op te leveren. Het bedrijf Aromatics heeft een ‘tegenlucht’ ontwikkeld, die deze stank moet neutraliseren (fascinerend idee, dat eerst dus de sigarettenrook als anti-stankmiddel dienst deed!).

De lollyfabrikanten zien ook nieuwe kansen. Chupa Chup, tot voor kort bekend van de zogenaamd gezonde kinderlollies, heeft een speciale relaxlolly ontwikkeld, die stoppende rokers een ontspannen gevoel moeten bezorgen.

Slim bedacht, dit soort innovaties. Straks staan we met een relaxlolly in een stankloos café: het leven wordt nóg verrukkulukker.

Geen opmerkingen: