maandag 15 mei 2006

Mensch-verveel-je-niet

Ergens gelezen:
We leven in een geadrenaliseerde samenleving, maar we worden geteisterd door verveling.

Activiteiten verzinnen tegen verveling wordt waarschijnlijk het vak van de toekomst. Ga maar na, over een aantal jaren gaat 5 van de 16 miljoen mensen met pensioen. Die moeten toch allemaal wat te doen hebben.

Je hoeft trouwens niet op je pensioen te wachten om de verveling te bestrijden. Er zijn boekjes te koop met 'honderdenéén dingen die je ooit gedaan moet hebben in je leven', variërend van een parachutesprong tot 'persona non grata worden in een kroeg'. Compleet met stickertjes, die je kunt opplakken als het 'doel' volbracht is.

Ook de behoefte aan zingevers en coaches zal alleen maar toenemen. Zie hoe groot de markt al is voor inspiratieboeken, geluksengeltjes en kaartjes met wijze uitspraken. Ook gezien: een mini Zen Stone Garden voor op je bureau, waarbij je je geest kunt verzetten door even de steentjes aan te harken. Het wachten is op een Mensch-verveel-je-niet-spel.

Tja, waarmee doden we straks de tijd: met allerhande bokkensprongen of zitten we straks massaal ons eigen Zentuintje te bewerken?

Geen opmerkingen: