dinsdag 11 april 2006

Sabbatical

De Volkskrant laat in de rubriek Levensloop mensen uit de actualiteit aan het woord over hun (vaak razend drukke) werkzaamheden, waarbij ook de vraag voorgelegd wordt of er gedacht wordt aan het opnemen van een sabbatical. Vandaag antwoordt dirigent Jos van Veldhoven - die deze dagen vol continu marathonzittingen van Mattheus Passions afwerkt - dat ie daar niet over peinst. In tegendeel, hij vreest dat zijn (werkzame) leven te kort is om alle mooie muziek uit te kunnen voeren. Zelfs als hij zich zou beperken tot de allermooiste werken, is het leven te kort. "Als ik er een jaar tussenuit zou gaan, blijft er nog minder tijd over."

In deze rubriek is Jos geen uitzondering. Ook andere harde werkers laten telkens vol overtuiging weten dat een sabbatical hen helemaal niet trekt. Het werk is namelijk te leuk en dat biedt ze meer dan voldoende energie.

Blijkbaar is dat de conclusie die we uit deze reeks interviewtjes kunnen trekken. Laad je op aan je werk, dan hoef je niet met lege batterijen op sabbatical.

Geen opmerkingen: