vrijdag 9 december 2005

Niels "des Bouvrie"


Sinterklaas mag dan amper zijn hielen gelicht hebben, Jasper en Niels kunnen nauwelijks wachten op het nieuwe evenement: het binnenhalen en versieren van een kerstboom. En zo geschiedde vandaag.

We hebben de boom opgetuigd met oranje, rode, paarse en blauwe ballen en nog wat los spul. Maar Niels was niet tevreden. Hij liet zijn blik eens over de boom gaan. "Te veel oranje ballen!", oordeelde hij vastbesloten. Op zijn aanwijzingen hebben we er weer wat ballen uitgehaald. En warempel, de boom was daarna inderdaad veel mooier, moesten Jasper en ik allebei toegeven.

Frappant dat hij dit soort dingen ziet. En dit is niet de eerste keer! Hij heeft regelmatig suggesties om onze woonkamer te versieren, bedenkt nieuwe outfits met zijn verkleedspullen en komt met voorstellen voor de tuin. Als een ware Jamie Oliver levert hij het ene na het andere idee met mais: gegrild of in een salade met kleingesneden appel, komkommer en paprika (Salade Nielcoise).

In Niels schuilt een grote stilist. Als hij geen designer wordt van mode, tuinen of culinaire creaties, dan toch zeker van kerstbomen!

Geen opmerkingen: