maandag 31 mei 2010

Creëer magie in je leven


Creativiteit heeft te maken met plezier, in het moment leven en met optimisme. Het draait immers om geloof in ons vermogen om met verbeelding de meest verrassende oplossingen te bedenken.

Het vinden van zo’n oplossing beleven we als een magisch moment. Tegelijkertijd kunnen we met hulpmiddelen magische momenten creëren, die ons helpen om deze bijzondere invallen te beleven.

In sprookjes is zo’n hulpmiddel vaak een toverstaf, waar sterretjes uit schieten en waarmee je onwelgevallige personen in een kikker kunt veranderen. Zo’n staf is niet altijd paraat. Wel kan ik je wat toverformules aan de hand doen om meer magie in je leven te creëren.
  • Zorg voor sfeerverhogende attributen en ingrediënten
Met voorwerpen die de zintuigen prikkelen, schep je een bijzondere sfeer. Kaarsen, bubbeldrankjes en taartjes zijn beproefde smaakmakers. Muziek is een uitstekend hulpmiddel om een magische atmosfeer te scheppen.
Vergeet vooral ook de geuren niet om stemming te maken. Steek wierook aan terwijl je in bad gaat. Gebruik doelbewust een bepaalde parfum voor een bijzondere gelegenheid. Lees ook deze checklist voor de zintuiglijke aanpak.
  • Maak het groot
Met de juiste zinnenprikkelende en sfeerverhogende attributen ben je er nog niet. Kies één element en maak het groot. Een stel kaarsjes in de tuin is mooi, een zwembad vol drijvende kaarslichtjes is magisch.
  • Kies een bijzondere plek
Magie beleef je op een bijzondere plek. Dat kan een open plek in het bos zijn of het strand, maar ook het dak van een hoog gebouw of een markante plek uit de geschiedenis. Besteed aandacht aan die keuze.
  • Doe iets anders dan anders
Wacht totdat het volle maan is. Maak een wandeling en kijk om je heen hoe het maanlicht alles verlicht. Doe geen zaklamp aan, laat het maanlicht je leiden. Kijk hoe gewone dingen veranderen onder het maanlicht. Geef ruimte aan je verbeelding.
  • Maak van iets gewoons iets ongewoons
De tafel dekken is vrij gewoon. Maar als je de tafel dekt in de sfeer van het land waarin je kookt, krijgt het iets bijzonders. Versier de boom voor je huis met gevonden voorwerpen. Verwerk gevonden voorwerpen in een kunstwerk.
Of verander je iets aan je dagelijkse gewoontes. Slaap in een zomernacht op het balkon. Keer de dag en de nacht om. Houd een picknick in de woonkamer.
  • Maak iets in de natuur
Elementen die met water, wind, vuur en aarde te maken hebben, zorgen voor een magische sfeer. Zeker als je deze elementen combineert met ritme of beweging.
Ga naar een stuk bos, strand of wei en zoek naar beschikbare materialen, zoals zand, schelpen, stenen, stokjes, zaaddoosjes, bloemen of waterstroompjes. Probeer daar iets van te maken. Stapel stenen op elkaar of andere materialen. Gebruik alleen met natuurlijk materiaal, dus geen touwtjes, lijm of ijzerdraadjes.

Magie helpt ons om uit onze dagelijkse routine te stappen en het gewone weer bijzonder te vinden. Dat zal je creativiteit enorm stimuleren!

“You can’t make a great musician or a great photographer if the magic isn’t there.”
Eve Arnol


Verder lezen:

Share/Save/Bookmark

Geen opmerkingen: