donderdag 7 september 2006

LAT-katten, wisselhonden en stiefcavia's

Sofie was eerst enig kind, kreeg er toen twee stiefbroertjes bij en binnenkort komt er ook nog een half-brusje (de nieuwe baby is nog niet geboren). Haar ouders zijn namelijk gescheiden, begonnen beiden een andere relatie en verwekten bij de nieuwe partner weer kinderen. Gezinnen worden langzamerhand heel complex van samenstelling.

Waar ik nog niet bij stilgestaan had, is dat ook de huisdieren als gevolg van die veranderingen niet meer kunnen rekenen op het traditionele gezinsleven. Allereerst is daar de LAT-kat: de kat die door de week bij je ex woont en in het weekeinde enkele dagen in jouw huis bivakkeert. Poezen kunnen trouwens heel nukkig worden van dit heen en weer gereis, want de meeste katten zijn nogal honkvast.
En dan is er nog de wisselhond: het huisdier waar een speciale omgangsregeling voor is getroffen en die om de week van baasje wisselt. Ongetwijfeld zijn er inmiddels ook stiefcavia's (zijn noodgedwongen bij soortgenoten in een hok gezet) en wees-wandelende takken (daar kijkt helemaal niemand meer naar om).

De dieren moeten allemaal maar slikken wat er over hun hoofden heen beslist wordt. Het wachten is op de huisdier-mediator.

Geen opmerkingen: