dinsdag 5 juni 2012

Persoonlijke wensenlijst met ideeën

Het mooie van ideeën is dat je ze kunt delen. En gedeelde ideeën groeien verder. Vandaar dat ik dit persoonlijke wenslijstje bekend maak.

Regelmatig vragen mensen mij of ik een wenslijstje online heb staan zodat de mensen voor wie ik van waarde ben geweest wat terug kunnen doen. Soms heeft mijn blog hen bijzonder geïnspireerd. Of ik heb iets anders voor hen gedaan, zoals een goed advies gegeven of geholpen met een brainstorm.

Misschien ben ik voor jou ook wel op een of andere manier van waarde geweest. Als jij wat terug wilt doen, mag dat natuurlijk. Op onderstaande lijst zie je waarmee je me blij maakt.
 • Boeken over innovatief ondernemen, ideeontwikkeling, storytelling, verhalende journalistiek, etc. (Regelmatig schrijf ik over deze onderwerpen ook boekbesprekingen op dit weblog, dus als je me daarvoor je boek toe wilt sturen, kan dat!)
 • Inspirerende verhalen in allerlei vormen, bijvoorbeeld over een ommekeer. Of je verhaal hoe je op een goed idee gekomen bent.
 • Namen van creatieve mensen die mijn zeven onmogelijke vragen willen beantwoorden.
 • Tips voor bijzondere films, TED-talks, boeken, restaurants.
 • Je persoonlijke reactie op mijn boek Toverballen voor het brein.
 • Een lunch met een inspirerend persoon.
 • Een zelfgemaakte taart :)
 • Feedback op mijn artikelen of aanvullende tips hiervoor.
 • Verwijzingen naar mijn website en mijn blogs over creatief denken en over de kracht van verhalen.
 • Een vaste column in een (bedrijfs-)magazine over ideeontwikkeling en creatief denken (héél graag!).
 • Een mooi logo voor dit blog Ideeënmaker.
 • Een tip of aanbod voor een bijzondere locatie in Den Haag voor een event ten bate van een goed doel voor circa 200 mensen. Helemaal mooi is deze locatie als er een link gelegd kan worden met het thema 'tussen hemel en aarde'.
Het allerliefst wil ik dat je je inspiratie (via mij of iemand anders) doorgeeft aan een ander. Dat is het Pay it forward principe. Daar worden nog meer mensen blij van.

Mijn inspiratiebron voor deze wensenlijst is het boek Durf te vragen, de kracht van sociale overwaarde van Nils Roemen en Fanny Koerts. Gratis te downloaden en door te sturen.

Afgelopen weekend kreeg ik sowieso al een bijzonder cadeautje in mijn schoot geworpen, zonder dat ik deze wens kenbaar had gemaakt. Ik wilde graag een filmpje op mijn website waarin ik vertel over de kracht van verhalen.
Ik was dan ook blij verrast toen Debbie Bernasco (collega-storyteller en oprichter van Bernas&co) spontaan vroeg of ik mee wilde werken aan een filmpje voor haar blog. Ze kwam langs met haar camera en plaatste dit videoblog afgelopen zaterdag op haar weblog. Super!

Dit is het bijbehorende filmpje:  Heb jij ook een wensenlijst? Deel het met ons!

  Lees ook het volgende artikel

  Sigrid van Iersel is als schrijver en journalist gespecialiseerd in creatief denken en storytelling. Zij helpt bij het verzinnen van meer en betere ideeën en laat in verhalen voelen waarom ze belangrijk zijn. Gemakkelijk op de hoogte blijven van deze artikelen? Vul dan hier je e-mailadres in en ontvang automatisch een mail bij de publicatie van ieder nieuw artikel.
  Share/Save/Bookmark

  Geen opmerkingen: