maandag 6 juli 2009

Mijn meest inspirerende weblogs

Weblogs zijn mooie en krachtige media om ideeën en inspiratiebronnen te delen. De laatste maand heb ik een aantal nieuwe weblogs ontdekt over creativiteit en verwante onderwerpen, die mij van nieuwe ideeën voorzien.

Niet alleen vanwege de onderwerpen die zij beschrijven, maar ook om de manier waarop zij hun invalshoeken kiezen en voor het voetlicht brengen. De meeste blogs vind ik trouwens dankzij Twitter.

1. Alles kan altijd beter
Het weblog van 'kennisondernemer' Erno Mijland. Erno blogt over social media, onderwijs en creativiteit en geeft daarover allerlei tips en nieuwe invalshoeken. Hij is ook de auteur van het boekje Leven met lef met praktische tips om creativiteit in het dagelijks leven te verhogen.

2. Peters weblog
Het weblog van Peter de Kock, die veel schrijft over geweldloze communicatie en oplossingsgericht werken, maar ook over creativiteit, inspiratie, muziek en ondernemerschap. Peter publiceert regelmatig inspirerende citaten. Zijn favoriete quote is van Paulo Coelho: 'When you want something, the whole universe conspires to help you realize your desire'.

3. Het bladenatelier
Suzanne Geurts blogt op het bladenatelier over bedrijfsjournalistiek en bladen maken. Ze deelt ideeën voor artikelen, vormgeving en fotografie op haar blog met anderen en geeft praktische tips. Ook licht ze regelmatig praktijkcases uit en brengt ze inspirerende bladenmakers voor het voetlicht.

4. Orchids of Life's weblog
Chungmei Cheng is lifecoach en schrijft op haar weblog over haar eigen inspiratiebronnen, zoals haar familieleden. Dat weet ze prachtig te verwoorden. Zij is gefascineerd door mensen die hun hart volgen en hun dromen achterna gaan. Ook verzamelt ze bijzondere liefdesverhalen.

Share/Save/Bookmark

Geen opmerkingen: