donderdag 20 maart 2008

Poedertjes, smurfen en worteltjes

Er zijn mensen die bedacht hebben dat Colin Powell - in 2003 de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken - tijdens zijn rede voor de VN Veiligheidsraad over het gevaar van Irak een buisje antrax bij zich moest hebben voor het theatrale effect. Het tv-programma Tegenlicht onthulde deze week in de aflevering 'de verkoop van een oorlog' dat het buisje slechts een onschuldig talkpoedertje bevatte, maar desalniettemin een verpletterende indruk maakte.

Er zijn mensen die achter hun bureau bedacht hebben een smurfenrage te ontketenen om daarmee de verkoopcijfers van Albert Heijn op te stuwen. Zij bedachten ook dat de 29 miljoen smurfen onherkenbaar verpakt moesten worden om zo een forse ruilhandel op gang te brengen. (Helaas is er niet nagedacht over de milieugevolgen van 29 miljoen plastic nutteloze stukjes verpakkingsmateriaal.)

Er zijn mensen die bedacht hebben om worteltjes toe te voegen aan het keuzepakket Happy Meal van McDonalds. Zo kan de hamburgergigant laten zien wel degelijk gezond voedsel aan te bieden. Zij bedachten wellicht ook dat geen enkel kind daar in trapt. Want welk kind kiest er nu voor worteltjes als deze groente samen met danoontje ondergebracht is in de categorie 'toetje'?

Geen opmerkingen: