zaterdag 25 maart 2006

Snelheidsovertreders

Wonderlijke ontdekking: zoeken via Google is minstens zo verrassend als je plaats- of straatnamen met een spel- of typefout intikt. Schevenigen bijvoorbeeld. Google vraagt alert of je misschien Scheveningen bedoelt. Nee, wij bedoelen nu echt Schevenigen. Fascinerend, want je betreedt dan een andere wereld: met meer dan 11.500 hits zit je ineens in een massa snelschrijvers die niet zo nauw kijken. Sheveningen scoort met 13.500 hits trouwens nog hoger!

Je kunt trouwens ook op sites van overheidsinstanties belanden als de gemeente Den Haag, die met de spelfouten genadeloos door de mand vallen. Gezien het grote aantal verschrijvingen had ook een aantal ambtenaren flinke haast. Maar de meldingen van de amateur-snelheidsovertreders zijn het meest fascinerend. Pestvogels gesignaleerd in het Statekwartier! En Renault-viertjes op de Federik Hendriklaan! Dat de waarnemer taal-U-bochten afsneed om deze waarnemingen zo snel mogelijk in cyberspace te schieten, spreekt dan wel vanzelf!

NB. Een maffe site is www.googlefight.com. Daar kun je Schevenigen en Sheveningen met elkaar laten "strijden''. Sheveningen wint dus!

Geen opmerkingen: