maandag 20 februari 2012

Manieren om deze inspiratiebronnen te verspreiden

Balls

Ideeënmaker heeft een missie: mensen laten zien hoe ze creatiever kunnen denken, met inspirerende voorbeelden, tips en verhalen. Ideeënmaker als de generator voor nóg meer ideeën. Sluit je aan en deel de ideeën!

Dit weblog ontstond in 2005 in een spontane bui, nadat ik gelezen had dat een weblog een goede manier is om ideeën te testen, vorm te geven en te bewaren. Dat wilde ik wel eens uitproberen.

Ideeënmaker was in het begin dan ook vooral bedoeld om mijn eigen ideeën te 'maken'. Het bleek te werken. Door je op een bepaald onderwerp te richten, krijg je er vanzelf meer gedachten en ideeën over. Als je er vervolgens ook over schrijft, vormen die gedachten zich en worden ze groter.

Lezers herkenden dat en haakten aan. Zo groeide Ideeënmaker uit tot een blog met een vaste groep enthousiaste lezers, die zich gretig laat inspireren door de vele tips over creatief denken, schrijven en het gebruik van verhalen. Creatief denken maakt je geest flexibeler en je leven prettiger. En daarom vind ik het belangrijk om hier nog meer bekendheid aan te geven.

Dus ben je enthousiast over de blogs op Ideeënmaker over creativiteit en verhalen? Blij met inspirerende tips? Sluit je aan bij Ideeënmaker en kies jouw manier om nog meer mensen te laten putten uit de creatieve schatkist.

1. Als ideeënverspreider:

 • Deel jouw creativiteit
  Schrijf over creativiteit en ideeën maken op je eigen blog. Laat zien welke rol creativiteit speelt in jouw leven, omdat je daarmee je lezers inspireert.
 • Geef bekendheid aan dit blog. Vertel over Ideeënmaker bij je vrienden en bekenden. Deel verhalen en ideeën. Deel de blogstukken van Ideeënmaker en plaats ze op Facebook, Twitter, Delicious of andere sociale media. Je kunt hiervoor de button onder ieder artikel gebruiken.
 • Verspreid  inspiratiebronnen
  Deel de lijst met 100+ inspiratiebronnen. Zet ze met een werkende link op je eigen website of deel ze met je vrienden, omdat anderen ze dan ook kunnen gebruiken.

2. Als lenige denker:

 • Deel je lenige verhalen
  Mensen verzinnen fantastische manieren om hun problemen te overwinnen of hun dagelijkse worstelingen dragelijker te maken. Ik ben op zoek naar mooie verhalen over zulke manieren om lastige kwesties lenig op te lossen, zoals in deze voorbeelden. Verhalen brengen namelijk anderen ook op ideeën. Ken je zo'n verhaal? Mail me op Sigrid at Verhaallijnen.nl.
 • Stuur me jouw ideeën
  Alles kan altijd beter. Mail me jouw feedback hoe ik dit blog kan verbeteren of stuur me je ideeën of tips over creativiteit en inspiratie opdoen via Sigrid at Verhaallijnen.nl. Jouw mening en jouw ideeën zijn belangrijk voor mij.
Ideeën delen = ideeën vermenigvuldigen. En met al die ideeën leggen we nieuwe verbindingen. Super als je meedoet!

Verder lezen:

Foto van xddorox via Flickr.

Mis mijn volgende artikel niet

Sigrid van Iersel is als schrijver en journalist gespecialiseerd in creatief denken en storytelling. Zij helpt bij het bedenken van meer en betere ideeën en laat in verhalen voelen waarom ze belangrijk zijn. Meer informatie vind je op www.verhaallijnen.nl.
1 opmerking:

joo-expo zei

done!
101+ link geplaatst.

dank voor al je ideeën en inspiratie.