zondag 15 februari 2009

Over een maand is het alweer Pi-dag

De Pi-straat in Barcelona

Op Valentijnsdag konden we ons gisteren uitleven met het uitdelen van chocoladeharten, maar dat is nog helemaal niets wat er op 14 maart gaat gebeuren. Tenminste als het aan Hans Wisbrun en enkele andere gedreven wiskundeliefhebbers ligt. Internationaal staat 14 maart (Amerikaanse schrijfwijze: 3/14) bekend als Pi-dag. Wisbrun en de zijnen ijveren ervoor dat Nederland ook het irrationele én magische getal Pi met een speciale dag gaat eren.

Pi-dag is een grapje? Voor Wisbrun niet. Op zijn blog telt hij de dagen tot Pi-dag af. We kunnen gezamenlijk op de foto gaan in de vorm van pi en daarmee een leuke prijs winnen. En we kunnen natuurlijk net als de Amerikanen op 14 maart taart eten (pie in het Engels), luisterend naar Kate Bush die in één nummer op haar CD Aerial een hele reeks cijfers van pi zingt.

Als de commercie over enige jaren zich in navolging van Valentijnsdag ook helemaal over Pi-dag ontfermd heeft, kunnen we elkaar die dag een Happy Pi-day wensen via geinige kaarten of elkaar in leuke Pi-shirts steken. Wisbrun zit in ieder geval vol ideeën. Hij heeft alvast een chocoladeletter ontwikkeld in de vorm van pi, die we elkaar op 14 maart kunnen schenken. Ik ben benieuwd of je in navolging van Valentijn met een chocolade-pi ook de harten van mensen kunt laten smelten.

Geen opmerkingen: