dinsdag 4 december 2007

Trage decembermaand


In december worden we ons weer bewust dat de tijd vliegt. Alweer bijna een jaar voorbij, terwijl er deze maand nog zo enorm veel dingen gedaan moeten worden!


Hoog tijd voor een pas op de plaats. Vertragen in plaats van versnellen, nu het nog kan in dit jaar. Een langzame afsluiting van het jaar: thuis, op school, op het werk en op een feest. Onze minibrainstorm leverden de volgende ideetjes op voor sloom leven, zodat we er een Slowe Decembermaand van kunnen maken:

SLOW ETEN:
Slow food: seizoens- en streekproducten. Eten dat met aandacht gemaakt en opgegeten wordt. Draadjesvlees en Engelse Christmaspudding die al in oktober gemaakt moet worden. Sushi. Slakken. En als je lekker eten ook nog zonder stress weet klaar te maken...

SLOW DRINKEN:
Drankjes met een hoog percentage alcohol, zodat nippen geboden is. De laatste klodders uit een fles advocaat. Een theeceremonie.

SLOWE VRIJETIJDSBESTEDING
Vissen. Mediteren. Kijken naar een bewegend haardvuurtje op televisie. Ouderwetse spelletjes, zoals sjoelen, monopoly en risk. (Spelletjesfabrikant Jumbo ontwikkelt nu familiespellen die maximaal drie kwartier duren, omdat mensen geen zin meer hebben in een langdurig spel, staat vandaag te lezen in nrc next.)

SLOWE MUZIEK
Slepende soulmuziek. Slowen.

SLOW VERMAAK
Oude kinderboeken, zoals Pinkeltje. Televisieseries uit de jaren zeventig in de herhaling. Sportmomenten in slow motion.

SLOW WERKEN
Slow management

SLOW REIZEN
Voettochten maken, reizen per pipowagen, de stoptrein nemen in plaats van de sneltrein.

SLOWE KLEDIJ
Strakke rokken met hoge hakken waardoor je niet snel kunt lopen. Of juist een prinsessengewaad met sleep, waarbij je vanzelf overgaat tot een schrijdende tred.

SLOW CITAAT
"Goede ideeën hebben - net als boemeltreintjes - vaak vertraging."
- Giovanni Guareschi.

Geen opmerkingen: