zondag 2 december 2007

Sinterklaas 2007

Twee zwarte pieten en de Saxofoonpiet

Sinterklaas anno 2007, deel 1.
Is Pakjesboot 12 wel op tijd terug of worden de cadeautjes misschien per vliegtuig terugbezorgd in Nederland? En haalt de Hoofdpiet nog wel zijn pietendiploma?
Ieder jaar zitten kinderen in grote spanning of pakjesavond wel doorgaat. Of de Sint je verlanglijstje ter harte genomen heeft, is op zichzelf al spannend. De scenarioschrijvers van het Sinterklaasjournaal van de NOS en twee commerciële zenders doen er graag flinke scheppen bovenop.
Aan de ouders de taak de ongerijmdheden tussen de verschillende scripts weer recht te breien en de kinderen van hun grootste zorgen te verlossen. We mogen uitleggen hoe Sinterklaas – getuige de verschillende televisieprogramma’s – in korte tijd bovenmenselijk veel verschillende avonturen beleeft. En dat de goede Sint inderdaad de wonderbaarlijke gave heeft om vrijwel op hetzelfde tijdstip te arriveren in de Scheveningse haven (real life) en Kampen (de tv-Sint) ….Sinterklaas anno 2007, deel 2.

De voordeurbel gaat. Niels snelt naar de voordeur en is mij net voor. Daar ziet hij de postbode met een pakketje staan. Die mompelt iets over een bezorgformulier dat weggewaaid is. Hij moet even terug naar de auto voor een vel papier, zodat hij een nieuwe bezorgbon kan maken.
Op het vel papier laat de postbode mij zijn boodschap lezen: “Ik heb nog een pakketje van playmobil.”
Zodra Niels weer teruggelopen is naar de huiskamer, haalt de postbode achter de heg van de voortuin het tweede pakketje te voorschijn, waarop in koeienletters de merknaam geschreven is. Waar zijn de tijden gebleven dat je per post een discreet pakketje kon bestellen?
De meedenkende postbode foetert nog na. “Overal waar ik kom, doen kinderen de deur open. Ik word er gek van!”

Sinterklaas anno 2007, deel 3
Zelfs sinterklaasrust is te koop.

Geen opmerkingen: