maandag 19 juni 2006

Uno dos tres, in de stress...

Op schoolreis? Dat is voor leerlingen allang niet meer het enige uitstapje. De kleuters gingen dit jaar ook nog naar enkele musea, theatervoorstellingen, het Lieveheersbeestjespad, twee keer naar Park Clingendael en de kinderboerderij. En laten we ook de Juffendag niet vergeten, die dit jaar op het strand gevierd werd.

Groep vier deed het dit jaar iets rustiger aan. Behalve de gebruikelijke musea en de theatervoorstellingen in Den Haag maakt de klas nog een extra uitstapje naar het Museum voor Oudheden in Leiden. En er staat nog een klassikale kookles op het programma.

Voor de ouders is het alle hens aan dek. Als de kinderen niet heen en weer gereden moeten worden op de achterbank van de auto, dan dienen er wel pannenkoeken gebakken te worden of gebrainstormd over het zomerfeest. Zoon 1 dient dan overigens als farao te verschijnen, zoon 2 als stierenvechter.

(Grappig detail: Niels heeft voor het zomerfeest een Spaans lied geleerd van Bassie en Adriaan. De eerste regel: een twee drie is uno dos tres. Niels zingt: één twee drie is don de stress...)

En als je al deze festijnen achter de rug hebt - tussendoor waren er ook nog wat sportdagen, paasontbijten, oudergesprekken en informatie-avonden - dan mag je aan het slot van het schooljaar ook nog opdraven om de leermaterialen schoon te maken.

Pff, hard werken, zo'n school. Gelukkig is het ook voor ouders bijna vakantie.

Geen opmerkingen: