dinsdag 28 december 2010

Wegwijzer voor mijn bloglezers


Beste bloglezers,

Sinds kort heb ik een geheel vernieuwde website voor Verhaallijnen, die ook een vernieuwde opzet van mijn bedrijf zichtbaar maakt. Persoonlijke verhalen, creatief denken, inspiratiebronnen en schrijven horen wat mij betreft voortaan bij elkaar, dus dat is op allerlei manieren terug te zien op deze website.

Dat heeft ook gevolgen voor mijn twee huidige weblogs, waar mijn stukken over respectievelijk creatief denken en verhalen te vinden zijn. Mijn vernieuwde website Verhaallijnen - ontworpen door Huub Koch van Zichtbare Zaken - biedt namelijk veel meer mogelijkheden om te bloggen dan op mijn eerdere bedrijfswebsite. Hier zijn daarom voortaan al mijn blogs te vinden over praktische tips, die met persoonlijke, journalistieke of anderszins waargebeurde verhalen te maken hebben.

Op mijn nieuwe weblog zal ik bovendien ook alle tips en ideeën op het gebied van schrijven, creatief denken en inspiratiebronnen delen. Mijn blogs met tips over verhalen en creatief denken zijn dus voortaan bij elkaar te vinden! Als extra service is bovendien op deze pagina een overzicht van de belangrijkste artikelen over persoonlijke verhalen te lezen, die ik de afgelopen twee jaar geschreven heb.

Dit alles betekent dat ik op Verhaallijnen.blogspot.com geen nieuwe blogstukken meer publiceer, al blijven de bestaande blogs wel voor iedereen te lezen. Dit weblog Ideeënmaker blijft gewoon bestaan. Op Ideeënmaker vind je mijn blogstukken over ideeën, creativiteit en inspiratiebronnen, evenals stukken met een meer persoonlijke insteek. Dat betekent dus dat blogstukken over creatief denken zowel op Verhaallijnen als op Ideeënmaker te lezen zijn.

Dus surf voortaan naar:
  • Verhaallijnen/weblog voor alle blogstukken met praktische tips en ideeën op het gebied van persoonlijke verhalen, narratieve journalistiek en creatief denken. Als je een abonnement neemt (een e-mailabonnement via feedburner of een rss-abonnement) mis je niets!
  • Ideeënmaker voor alle blogstukken op het gebied van creatief denken, inspiratiebronnen en ideeën maken, evenals meer persoonlijke blogstukken. Ook blijf je hier mijn eerder geschreven artikelen vinden van de afgelopen vijf jaar.
Ik verneem graag of je mijn nieuwe aanpak duidelijk vindt. Tips of ideeën? Ik lees het graag hieronder in de reacties!


Verder lezen:Share/Save/Bookmark

3 opmerkingen:

Rianne zei

Dus in het ene webelog schrijf je over alledpersoonlijke schrijf tips,

en in het andere weblog algemene schrijf tips?

Anoniem zei

Hai Sigrid; volgens mij schept het verwarring voor de lezer; wat ze nu waar kunnen vinden.
Kennelijk vind je Verhaallijnen belangrijk(er) omdat je er een nieuwe site voor hebt gemaakt. Waarom maak je in je nieuwe weblog niet de categorie "ideeenmaker" aan en plaats je daar de artikelen die je anders hier zou plaatsen.

Dan weet iedereen waar hij de ideeenmaker artikelen kan vinden en kunnen ze ook kennismaken met de 'rest van jou'

Voor je marketing en 'verkeer' naar je site is het ook beter om alles in een te hebben.

Als mensen nu echt gaan protesteren, dan kun je altijd terug naar een aparte ideeenmaker. Maar ik denk als ideeenmaker-lezers weten waar ze ideeenmaker-artikelen kunnen vinden (een aparte categorie op je nieuwe blog)dit tot weinig protest zal leiden.

Sigrid van Iersel zei

Dank voor jullie opmerkingen, ik begrijp dat het nog niet helemaal duidelijk is en dat ik daar nog wat aan kan schaven.
@Marlies: De site Verhaallijnen is inderdaad vanaf nu mijn hoofdwebsite. Een aparte categorie Ideeënmaker is een goed idee om de trouwe bloglezers de weg te wijzen.

Ik ben mijn blog Ideeënmaker vijf jaar geleden begonnen als hobby en dat is het nu nog steeds; Verhaallijnen is mijn bedrijfsnaam en het bijbehorende blog is dus een zakelijk blog. Dat is voor mij het belangrijkste onderscheid, hoewel hobby- en werkinteresses bij mij sterk in elkaar overlopen!

Het blog Ideeënmaker betekent veel voor mij en ik wil dit blog daarom zeker niet missen. Marketing en websiteverkeer zijn daarbij geen doelen. Ideeënmaker geeft me bovendien in een aantal opzichten ook grotere vrijheid. Dat is de reden dat Ideeënmaker in zijn huidige vorm gewoon blijft bestaan.

Wel zijn in de toekomst dus de tip-artikelen over creatief denken voortaan ook op http://verhaallijnen.nl/weblog/
te lezen. Wie dus geïnteresseerd is in àlle tip-artikelen op het gebied van verhalen en creatief denken heeft aan een emailabonnement of een rss-abonnement genoeg!