vrijdag 12 november 2010

Op avontuur met Lenig Denken

Marenthe de Bruijne, Rineke Rust en ikzelf.

“Wat een vrolijk boek! Ik krijg meteen zin om hiermee aan de slag te gaan!” Een van de reacties op ons boek Lenig Denken dat gisteren feestelijk gelanceerd werd in het gebouw Nieuwe Energie in Leiden.

Deze plek was niet toevallig gekozen, want het boek is grotendeels tot stand gekomen in dit gebouw, waar twee van ons (Marenthe en Sigrid) hun werkplek hebben. We hebben ons hier vaak laten inspireren, omdat in dit gebouw mensen van uiteenlopende bedrijven nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan. Creatieve denktechnieken sluiten daar goed op aan!

Wij vonden het daarom geweldig om te merken dat de aanwezigen volop nieuwe aanknopingspunten zien in ons boek. De één zag verbanden met de Boeddhistische manier om met veranderingen om te gaan, een tweede wilde het gebruiken bij adviezen aan managers en een derde zag leuke oefeningen om met haar kinderen te doen. Onze wens om nieuwe verbindingen te laten ontstaan is in dit opzicht al geslaagd!

'Toeval' en nieuwe verbindingen leggen vormden ook de rode draad in de speech die Rineke uitsprak bij de boekpresentatie. De wijze waarop Rineke, Marenthe en ik bij elkaar kwamen en besloten om dit boek te maken, was namelijk grotendeels toevallig. Al kun je het ook zien als openstaan voor nieuwe dingen en op avontuur gaan. Hetzelfde gold voor de wijze waarop we onze illustrator Jenneke ter Horst en vormgever Anna Verhart leerden kennen en in contact kwamen met onze uitgevers van Van Duuren Management. Al met al kon zo wel een boek tot ontwikkeling komen, waar we nu geweldig blij mee zijn. In ons boek staat het zo te lezen:
"Als je risico's durft te nemen en het toeval een kans geeft, ontdek je nog iets anders: je hebt meer lef dan je denkt. Je merkt dat het leuk is om nieuwe dingen uit te proberen en op avontuur te gaan. Je denkt dat er meer mogelijkheden zijn dan gedacht."
- citaat uit het boek Lenig Denken
Zo was het ook met de totstandkoming van ons eigen boek. We konden volop nieuwe ideeën uitproberen, Anna en Jenneke kregen alle ruimte voor hun tekeningen en vormgeving en we konden het boek zeer kleurig laten uitvoeren. Nieuwe paden bewandelen, verbindingen leggen en het toeval een kans geven vormden de rode draad. We vertellen hier meer over op het filmpje van Mischa Kluin, dat te zien is op onze website www.lenigdenken.com en hieronder:

Heb je Lenig denken gelezen en een mening over het boek? Laat het ons weten, want we zijn zeer benieuwd hoe en op welke wijze jullie onze tips, technieken en oefeningen in de praktijk kunnen brengen.

Boekgegevens:
Lenig denken, technieken voor creatieve denkkracht
Uitgave: Van Duuren Management, Culemborg
Auteurs: Rineke Rust, Marenthe de Bruijne en Sigrid van Iersel
ISBN: 978-90-89650-62-7, 19,90 euro
Het boek is onder andere te koop via Managementboek.nl.Share/Save/Bookmark


1 opmerking:

Kleurrijk zei

Gefeliciteerd met het boek. Zodra ik in de buurt van een boekhandel ben, ga ik op zoek naar het boek, Sigrid.