donderdag 29 mei 2008

Verrassing, verwondering en trots

"Wat ging er door je heen?" is de standaardvraag in de sportjournalistiek, die zo'n groot cliché is geworden dat geen enkele serieuze journalist 'm nog durft te gebruiken - tenzij in satirische vorm. Maar cliché's ontstaan niet voor niets; soms moet de vraag toch gewoon gesteld worden.

Ik voelde verrassing, verwondering en trots door elkaar. Vanmiddag was de prijsuitreiking van de Grand Prix Bedrijfsmedia 2008, waarbij Politiepost uitgeroepen werd tot het beste externe tijdschrift van het jaar. Een verrassing, want de huis-aan-huiskrant van de Rotterdamse politie is heel wat minder strak vorm gegeven en gelikt dan de twee serieuze concurrenten Panda en Intune, zoals Sak van den Boom ook schrijft. Dus daarom eveneens verwondering.

Maar natuurlijk ook trots! Ik heb zelf meegeschreven aan het bladconcept van deze krant. De journalistieke, lezersgerichte en gedurfde aanpak heeft de krant tot prijswinnaar gemaakt, meldde de jury. Dat maakt deze prijs extra mooi. Vooral voel ik veel voldoening over het feit dat hier uitgesproken inhoudelijke keuzes beloond zijn. Daar moet een organisatie wel zijn nek voor durven uitsteken!

1 opmerking:

Marije zei

Plaatsvervangende trots hier! En niets geen verrassing en verwondering. Volkomen terecht gewonnen!